Inici‎ > ‎novetats‎ > ‎

EL CENTRE PARTICIPA AL II CONGRÉS D'EVANGELITZACIÓ

8 de nov. 2015, 14:09 publicada per Bartomeu Cardell Martorell
Una representació d'educadors de diferents Centres, acompanyats de la germana titular Catalina Rosselló,   han participat  en el II Congrés per a l’Evangelització: "Educam", que s'ha celebrat el passat dissabte 7 de novembre al Col.legi Madre Alberta de Palma.

El Congrés d’enguany centra la seva reflexió sobre dos elements primaris per a l’evangelització: la família i l’escola. Tant la família com l’escola no solament han canviat, sinó que es pot afirmar que estan en canvi permanent. El seu canvi, per tant, és el motiu que ens obliga a prendre més consciència del moment que vivim, així com també, descobrir les noves maneres per fer d’aquests dos elements noves plataformes evangelitzadores. 


Durant el matí s’ha escoltat dues ponències; la primera a càrrec d’Agustí Domingo Moratalla, amb el títol «De la microética familiar a la macroética global. Desafíos del Papa Francisco a la nueva escuela y la nueva familia»

La segona a càrrec de la  Dra. en Psicologia Virginia Cagigal de Gregorio, ha parlat de l’educació de la fe des de la col·laboració família-escola. Ha apuntat la “bondat” en el quefer educatiu, i ha apuntat la desresponsabilització i fragilització dels nins com el gran perill de l’educació actual. La “recepta” per evitar-ho és “creure en el nin amb realisme”. Respecte a la dicotomia de l’evangelització i educació, ha afirmat que “no pot ser una elecció futura del fill, ja que els pares tenen el dret a oferir-lo”. 

L’horabaixa del congrés, els assistents s'han apropat a l’educació des de moltes perspectives gràcies als tallers experiencials que donaran idees pràctiques perquè tant l’escola com la família puguin seguir educant responsablement des de l’Evangeli.

Comments